”Så länge som möjligt”, Smetana?

 

KD:s främste företrädare i Vännäs, Hans-Inge Smetana, använder i dag ett uttryck i sitt blogginlägg, som han borde precisera, så att det blir begripligt.

Jag citerar:
"Detta har varit en bra insats då vi har som politisk ambition att vi ska bo hemma så länge som möjligt o så länge man själv vill."

Jag antar att du med ditt första "vi" avser dina partimedlemmar och med ditt andra "vi" avser våra gamla som är i behov av vård och tillsyn.

Min fråga är nu till dig är, vad du egentligen menar med "så länge som möjligt". Vad är det som sätter stopp för den gamles kvarboende i sitt ursprungliga hem, menar du? Handlar bara om att landstinget inte längre är med i kvällspatrullen?

Eller är det inte möjligt längre, när anhöriga, hemtjänstpersonal och grannar anser att har blivit omöjligt? Finns det en ekonomisk gräns, när kommunen inte längre kan utöka hemtjänsten hos den gamle? Var går i så fall den gränsen?

En massa frågor blev det, men alla som använder uttrycket "så länge som möjligt" måste väl kunna svara på frågorna. Annars blir ju uttrycket totalt värdelöst och övergår till att bli en av många politiska och intetsägande slagord.

En kommentar

  1. Hans-Inge Smetana

    Självklart ska jag förtydliga mig Kalle. Bra att du påpekar detta. Har också noterat att du ställt en öppen fråga tidigare i din blogg som jag inte har kommenterat. Frågan kräver ett eget blogginlägg så håll utkik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.