Den egentliga födelsedagen

Häromdagen råkade jag se en del av ett TV-program som handlade om barnafödande. Då fick jag följande tanke.

I engelsktalande länder är det vanligt att sjunga "Happy birthday to you…", när man gratulerar någon som fyller år. Det slog mig att den egentliga födelsedagen ju faktiskt är dag ett på ens resterande liv. Såklart jag förstår att sången sjungs bara för celebrera individen första, andra, tredje o.s.v. levnadsår.

Vad jag egentligen vill berätta är att det i TV-programmet visades en barnmorska, eller vad hon hade för roll i förlossningssalen, som direkt efter födseln tog fram en fiol och sedan hjälpligt spelade just "Happy birthday to you". Där stämde sångens ord verkligen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.