Untitled Air

Är hon inte duktig, min älskade fru? Själv är hon inte helt nöjd med vad hon presterar med sin tvärflöjt. Jag antar att de flesta som har samma ringa kunskap om musik som jag ändå tycker att det låter bra.

Hur som helst så roar det mig storligen att få leka både kameraman och ljudman. Det går faktiskt ganska bra ändå att "lära gamla hundar sitta". Som alla redan märkt blygs jag inte alls över att skryta litet över min egen insats i dag.

Är det förresten möjligen någon som känner till vad den här irländska låten egentligen heter? Det kan förstås vara så enkelt att det heter så här, d.v.s. att den som gjorde den inte kunde hitta på ett bättre namn på den.

För säkerhets skull måste jag tala om att det inte är jag som står för gitarrackompanjemanget utan det är också Peggy. Vi spelade in det först för att sedan spela upp det tillsammans med hennes flöjtspelande.

3 kommentarer

 1. Cyrene Degerlund

  Hej!
  Det var friskt vågat….
  Min man som är diplomerad flöjtist,varit flöjtist i Norrlandsoperan, flöjtist i radioorkestern i Bryssel samt soloflöjtist men numera frilansar som flöjtist med många konserer internationellt………Undrar om hon tar lektioner????? Hon är välkommen till en sommarkurs i tvärflöjt på Vindelns folkhögskola, under ledning av min man Harry Hallén…….www.fluteofsweden.com

 2. Karl-Gustav Sjöström

  Vad menar du, Cyrene, var det SÅ dåligt så att du måste rekommendera en kurs för Peggy! Eller vill du bara hjälpa din man att få fler elever?

  Skämt åsido… hon är naturligtvis inte lika duktig som din erkänt duktiga man – på att spela flöjt menar jag förstås. JAG tycker i alla fall om hennes spelande.

 3. Cyrene Degerlund

  Nej! verkligen inte, han har fullt upp…….Harry tittade på hennes spelande och kunde notera att hållningen är fel och handsättningen är illa, skulle hon spela någon längre tid skulle hon få ont i både axlar, armar, rygg….Om Peggy tog lektioner skulle tonen också bli bättre plus att hon kunde få mera koll på flöjten och allt blåsljud skulle försvinna eller så är det så att flöjten behöver en genomgång….Spela Tvärflöjt är ett av de svåraste instrument att spela på, det fodras en otrolig pressition på alla områden och jag har stor respekt för dom som är proffs…………….Hade!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.