I krisens spår

Den ekonomiska krisen har lett till en oväntad konsekvens för Reykjaviksborna, ja för hela Island. Om just den är den svåraste att bära, kan förstås diskuteras.

 

Islands tre McDonald´srestauranger, som alla ligger i Reykjavik, kommer att slå igen kommande weekend. Orsaken till det är att den försvagade isländska valutan gör det mer eller mindre omöjligt att göra någon vinst på restaurangerna.

Det går inte längre att kompensera för ökade importpriser och sjunkande penningvärde genom att höja priset på hamburgarna. Avtalet med McDonald’s kräver nämligen att allt materiel som restaurangerna behöver, från förpackningar till kött och ost, måste importeras från Tyskland.

En kommentar

  1. Lisbet Olofsson

    Fick läsa ikapp nu ett tag och minns inte riktigt vad jag tänkte säga allteftersom jag läste fler och fler inlägg. Ser i alla fall i tdningen hur besvärligt det är kring er när man reparerar bron etc.
    Islands problem är rätt intressant men säkert ingen större förlust på matupplevelsen i alla fall. Men trist när franschieföretagen måste börja slå igen de också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.