Blogg- kontra telefonsvar

I ett blogginlägg i dag har en av våra politiker generöst erbjudit mig och andra att ringa till honom eller besöka honom med frågor man kan tänkas ha. Att göra det i blogginlägg är inte lika effektivt, eftersom han inte har tid att följa det som skrivs i blogginläggen.

Den politikern har missat en mycket viktig faktor, nämligen den att såväl frågorna som svaren sannolikt är av intresse för fler än bara den som ställer dem. När jag ställer frågor eller tar upp egna funderingar här i VK-bloggen, gör jag faktiskt det också med tanke på att de kan vara av intresse för dem som läser inläggen.

Det känns som en onödig omväg att först ringa den som sitter inne med svaret och sedan redovisa svaret för mina medbloggare och för dem som bara läser blogginläggen, men inte bloggar själva. Då skulle det också finnas en risk att jag återgav svaret på ett felaktigt sätt.

Politiker brukar f.ö. ofta klaga på att deras svar blir förvanskade genom den redigering de ofta måste genomgå. Mot den bakgrunden finns det väl knappast något bättre än att själv skriftligen få lämna sitt svar.

En kommentar

  1. johan Söderling

    Du läser mina inlägg på ett sätt som om du redan bestämt vad du ska tycka och inte vad jag faktiskt skriver. Jag försöker så långt som möjligt följa era bloggar men erbjuder dessutom andra alternativ. Verkligheten kan behöva fler än ett media.Har du läst min förra kommentar på ett av dina inlägg?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.