Utanförskapets dilemma

(Möjligen slår jag på stort och tar in en Sprite MED coffein.)

Att tillhöra "utanförskapet" kan ha många olika betydelser. Min dag börjar med diverse grubblerier i anledning av det utanförskap som jag liksom alla andra pensionärer befinner sig i.

I kväll mellan 16.30 och 18.30 spelar det förträffliga irländska bandet O’Grejdi Nua på Lottas krog i Umeå och det vill jag inte missa, trots min mycket ljumma inställning till krogmiljön.

Problemet är nu bara att det rör som en s.k. after work-tillställning. Jag antar att det då är avsett för personer som i dag har avslutat ytterligare en arbetsvecka. Det har ju inte jag som den arbetsbefriade pensionär, som jag ju är.

Jag tänker i alla fall gå dit och hoppas på en vidare tolkning av begreppet after work. Onekligen är jag ju inne i en period som föregåtts av många års arbete.

Lottas krog förresten, får inte förväxlas med Halta Lottas krog i Göteborg. Om den kan man läsa följande på krogens egen webbplats:

"Lotta själv hette egentligen Anna Kristina, höggradigt halt genom en höftskada i unga år. En duktig krogvärdinna, men också mycket glad och populär bland knektarna, som hon ofta underhöll med muntra visor. Hon gick bort 75 år gammal genom att trilla av tåget i Skövde 1888."

4 kommentarer

 1. Peggy

  Vad bra att du har bestämt dig att beställa Sprite ikväll på Lottas! I så fall får jag ta mig en öl! Eller två! 🙂

 2. Lena

  Helt rätt har du om pensionärens utanförskap. Jag tillhör ju också de utanförställda. Ha så trevligt på Lottas, det lär bli knökfullt. Tröstar mig med lite allsång på frälsis och en kopp kaffe.

 3. Kalle himself

  Katarina Hampusson från Berg (?) undrar över hur kvällen på Lottas blev för mig. Då kan jag berätta att den förlöpte väl, ”svårpratat” som vanligt på grund av den höga ljudnivån och musiken hörde jag inte så mycket av p.g.a. dels min placering för långt bort från bandet och så förstås på grund av larmet från gästerna. Jag träffade f.ö. en av mina medbloggare ”live” och det var ju kul.

  Vad gäller drycken, så blev det ett glas tranbärssaft ”on the rocks” i stället för den Sprite som jag hade bespetsat mig på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.