Bloggkommentarer

Möjligen har jag missförstått detta med möjligheten och syftet med att kunna kommentera blogginlägg eller så är det andra som har det.

Att kommentera ett blogginlägg är en fin möjlighet och ger litet mer liv åt bloggande både för den som skriver inlägg och kanske också för dem som läser dem.

Dock finns det "en och annan", som i stället på olika sätt kommenterar författaren bakom blogginläggen.

Skulle inte VK kunna utöka sina regler för bloggande med ytterligare en regel, nämligen den att kommentarerna skall avse innehållet i inläggen och inte författaren bakom dem?

 

11 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Per-Ola Moström (2009-11-11 13:28)
    Ditt förslag är bättre, Per-Ola, d.v.s. att vi själva ges en möjlighet att förpassa kommentarer, som vi uppfattar som rena personangrepp, direkt till papperskorgen.

  2. Pär Andersson

    Jag håller inte med er tre. Bloggarna får relativt fritt uttrycka sig i mediet och bör inte ha möjlighet att censurera inläggen. Det vore början till slutet för fenomenet Blogging.

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Pär Andersson (2009-11-11 14:17)
    Inläggen får innehålla vad som helst enligt min mening, eftersom den som skriver dem också står för dem med sin identitet. Anonyma kommentarer som är solklara personangrepp bör dock den angripne själv kunna ta bort. Att den möjligheten skulle vara början till slutet på fenomenet Blogging kan jag inte förstå.

  4. Pär Andersson

    Det har hänt att jag varit in på ”snöpta” bloggar och bland annat kommenterat starkt rasistiska bloggar. Men där kammar man noll på grund av möjligheten till det jag kallar censur. Tråkigt! Sticker man ut hakan får man tåla att bli rätt illa åtgången. Det priset får man nog vara beredd att betala! I annat fall är det risk att utrymmet i bloggvärlden krymper till att bli en plats för en belevad elit som endast uttrycker de politiskt korrekta åsikterna. Det vill du väl inte, hoppas jag?

  5. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Pär Andersson (2009-11-11 14:56)
    men bäste Pär Andersson, nu tror jag att du överskattar mig som läsare av det du skriver. Jag förstår nämligen fortfarande inte, varför jag inte skall ha kunna få rätt att ta bort en kommentar, som inte alls handlar om vad jag skrivit utan bara har som syfte att förlöjliga mig som person. Och detta speciellt som kommentatorn i fråga gång efter gång återkommer med kommentarer av samma syfte och innebörd.

    Mina åsikter och ståndpunkter får vem som helst angripa precis som de vill men det är ju inte samma sak som att göra sig lustig över min person.

  6. Pär Andersson

    Om man får möjlighet att ta bort ”förlöjligande omdömen” och illvilliga röster från kommentarerna, har man väl också fått möjlighet att radera åsikter som man inte anser vara värda publicering. Eller Gud förbjude, uppfattningar som man inte klarar av att bemöta. Det är det jag kallar censur.

  7. Kalle himself

    Ok då, Per! Du har din uppfattning i den här frågan och jag har min. Det är bara att konstatera det är fullt tillåtet att ha det på det sättet. Och båda har vi förstås rätt, eller hur?

  8. Mikael Fjällstedt

    Hej! Jag har varit på andra bloggar. Men måste säga det att VK.se har en bra utvecklad och genomtänkt blogg. Dom grövsta påhoppen blir ju inte publicerade utan går via ett filter. Sedan så för att skapa ett bättre blogg klimat och göra det lite roligare för alla bloggare, kunde vi nog alla bli duktigare på att kommentera varandras bloggar. Det skapar en bättre dynamik i forumet och det känns ju alltid bra att få respons på det man skriver.

    Med vänlig hälsning.

    Mikael Fjällstedt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.