”Sakta och väl….

slår ingen ihjäl", sägs det. Det talesätter har fått mig att undra litet över resultatet av mitt sätt att jobba.

Just nu pustar jag ut efter en tämligen snabb men ändå enligt egen uppfattning väl utförd städning ca 110 kvm boendeyta. Det har inte skett "sakta" måste jag tillstå, men ändå "väl" vill jag påstå och inte heller har den höga takten slagit mig "ihjäl".

Jag vågar inte tala om, hur länge jag höll på. Gör jag det är risken stor, att de som vet hur städning skall utföras på rätt sätt, kommer att misstänka fusk.

Men vad kan man göra mer än dammtorka, bära ut och skaka mattor, dammsuga och som avslutning vaska golven? Givetvis ingår även att plocka undan diverse saker som ligger här och där och "skräpar". Blir det nödvändigtvis bättre gjort, om man tar längre tid på sig? Jag är inte alls så säker på det.

Jag måste förstås medge, att jag bara dammtorkat horisontella ytor och alltså inte väggar och dörrspeglar. Det kanske en "riktig" hemmafru gör, när hon städar om det nu finns några sådana längre – hemmafruar alltså. Inte heller har jag städat bakom spisen. Det får bli ett senare projekt. Jag har inte heller rensat krukväxter från eventuella vissna blad, eftersom den uppgiften sköter min fru om så perfekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.