Spelberoende

Spelberoende är något som jag länge hört talas om och som jag förstått är väldigt tungt för den som drabbas av det. Många måste t.o.m. få en särskilt behandling för att bli kvitt sitt beroende.

Precis som en alkoholist inser inte den av spel beroende, hur beroende han eller hon egentligen är. Först när de negativa konsekvenserna av det blir omöjliga att blunda för, inser vederbörande hur illa ställt det är.

Som sagt, länge har jag hört talas om det och nu är jag själv drabbad. Några ekonomiska konsekvenser av beroendet har ännu inte uppstått. Jag har fortfarande kvar både hustru, hus och bil och på banken finns än så länge en och annan krona i säkert förvar.

Den bloggvän som lockade mig in detta spelande behöver inte känna någon skuld, eftersom spelandet fortfarande ger mig stor spänning och glädje. Det gör mig glad och upprymd när jag vinner och arg och deppad, när jag förlorar, något som f.ö. sker alltför ofta.

Än tänker jag inte söka till någon av de spelavvänjningskliniker som jag tror finns. Konsekvensernas av mitt spelande ger min obegränsade fritid en mening och dessutom en hjärngymnastik, som knappast kan vara skadlig.

Trots risken för ett synnerligen svårbotad beroende vill jag därför varmt rekommendera Betapet (www.betapet.se) 

 

 

 
Etiketter:

4 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Ja du Kalle. Utan att vara nån ”speldoktor” som är specialist på ställa speldiagnoser så vill jag ändå ställa min högst amatörmässiga diagnos.

    Min bedömning är att serebrum mår bra av att brukas och så länge detta sker i stadiet av välbefinnande ser jag inga problem.
    Skulle du mot förmodan känna ett inre tvång för detta spelberoende och inte känna samma glädje så tvånget tar övre glädjen och du blir glädjelös men tvångsmässig då är det dags att söka hjälp. Hör då av dej igen så kan jag ställa aktuell diagnos .

  2. Kalle himself

    Jag tackar så mycket för de lugnande orden och löftet om att få återkomma, när symtomen börjar likna dem du anger. Tills vidare fortsätter jag med den trivsamma och ”time consuming” gymnastik av cerebrum som Betapet innebär för mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.