Vem läser….?

I dag finns massor av för VK inkomstbringande annonser, i vilka olika företag önskar oss Gott Nytt År. Så är det alltid inför nyår.

När jag känner mig som mest tråkig, retar jag mig på dessa annonser. Själv läser jag dem alltid och jag undrar verkligen hur många det är som gör det. Annonsörerna själva gör det förstås och då för att kolla att allt blev rätt och att annonsen verkligen kom med. Det måste man ju veta, innan räkningen senare kommer att kunna betalas.

Småaktig som jag är, tror jag mig veta att jag på ett sätt är med och betalar annonserna. Långsökt är det men väl ändå inte helt fel? Annonseringen är en kostnad för företagen och den försöker man sannolikt ta igen vid prissättningen på sina varor och tjänster. Min andel i annonskostnaden är förstås i och med det mycket marginell och försumbar som det brukar heta. Teoretiskt sett finns den ändå där.

Annonseringen är som sagt en kostnad för företagen och det skulle förundra mig storligen om den kostnaden då inte också används som avdrag för att minska företagets beskattningsbara vinst. Därmed minskar också skatten från dem till de samhällsnyttiga verksamheter som vi andra därmed får ta en större del av.

Självklart måste företag kunna göra avdrag för alla sina nödvändiga kostnader. Dit hör dock inte annonser av det här slaget, som jag tror att så få bryr sig om att läsa.

Men jag kan förstås ha fel. Det har hänt förr. Jag kan förstås också totalt underskatta det marknadsföringsvärde som annonserna eventuellt kan ha för de olika företagen. Cykeln har jag ställt undan, men vågar mig ändå på att nu riskera påståenden om att vara ute och cyklar i mina blogginlägg.

VK är en framåtsyftande tidning upptäcker jag längst upp på sidan 44, eftersom tidningen redan nu önskar oss en God Jul 2010. Tack det samma VK!

GOTT NYTT ÅR till er alla förresten och alldeles gratis blev den hälsningen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.