Gode män emellan

I går tog en annan av komunens gode män kontakt med mig. Hon bad om hjälp i ett visst avseende och jag kunde som vanligt inte säga nej till den som ber mig om hjälp.

Det slog mig under samtalets gång, att det nog skulle vara bra om vi som gode män kunde utveckla ett visst samarbete. Även om vi har en överförmyndare som alltid ger det stöd och den hjälp vi kan behöva då och då, så finns tillfällen då hon inte kan ställa upp.

I Umeå finns det en förening för gode män har jag hört. I Vännäs finns ingenting sådant. Jag tror att den skulle behövas, men eftersom jag samtidigt inte är en föreningsmänniska, är jag inte beredd att ta initiativ till att bilda en sådan förening. Men som sagt, så tror jag att den skulle vara bra att ha.

Jag tror att det finns bortåt 100 godemän i kommunen. Själv känner jag bara till en handfull av dem.

2 kommentarer

  1. Katarina Hampusson

    Hej,
    jag vill börja med att tacka för ett trevligt samtal igår. Som nybliven Gode Man lyfts ideligen nya frågor och jag har otroligt mycket att lära. Det skulle förenkla om man hade ett nätverk där erfarenhetr kunde utbytas och det är en mycket intressant tanke med förening. Tål att spinnas vidare på.

  2. Barbro Johansson

    Heder till dem som ställer upp som Godemän/kvinnor.
    Eftersom Ni har så grannlaga uppdrag måste det vara värdefullt att träffas och utbyta erfarenheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.