En sten som föll

I godemanskapet ingår den grannlaga uppgiften att årligen inför överförmyndaren redovisa var varje krona av huvudmännens tillgångar tagit vägen. Utgifterna skall i vanligt ordning balanseras mot vederbörandes inkomster.

Trots energiskt räknande fram och tillbaks lyckades jag inte få det hela att gå ihop. All dokumentation på såväl inkomster som utgifter fanns i önskvärt god ordning, men ändå "stämde" det inte för några av mina huvudmän.

En sten föll från mitt bröst i går eftermiddag, när överförmyndaren vänligt och professionellt tog emot mig. Tillsammans kunde vi reda ut de problem jag hade. Hon lyckades dessutom på ett terapeutiskt sätt få mig att inse att de fällor jag gått i inte var helt så lätta att undvika.

I natt har jag sovit gott och i dag känns allt mycket bättre. Dessutom är det ju fredag. Även för en pensionär är det något extra positivt med fredagar.

 

 

3 kommentarer

  1. Peggy

    Jag hoppas också att Obama kan lyckas att övertyga mina landsmännen att någon slags hälsoförsäkring för alla måste införas i det rikaste och maktigaste landet i värden. Men jag hoppas också att det svenska folket håller sten hård koll på politikerna här i sverige, så att vi inte förlorar vårt sjukvårdsystem som finns som förmån till alla.

    Om vi inte håller koll på politikerna, då riskerar vi att också vara tvungna att stå utanför Konsums med en burk för att samla pengar till mormors hjärtoperation eller brosans hjärnkirugi, som de är tvungen att göra i usa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.