Verklighet i USA

Min fru fick ett e-brev från sina musikervänner i USA, som visar på en mycket välkänd dålig sida av detta rika land, där hälso- och sjukförsäkring saknas för så många.

Brevet riktar sig till en mans musikervänner. Han ligger på sjukhus med en diagnostiserad  hjärntumör. Mannen ifråga var inte bara musiker utan tjänade också i många som ljudman år för den stora folkmusikförening som Peggy tillhörde. Jag känner honom också och har t.o.m. assisterat honom vid ett tillfälle som en helt oerfaren ljudman.

Nu inbjuder hans vänner till en slags välgörenhetsfest, där all behållning kommer att gå till den sjuke mannen och hans familj för att hjälpa dem att klara de betydande vårdavgifterna. De som kommer till festen bidrar på olika sätt till den. Den får karaktären av knytkalas.

Det är bara att hoppas att Obamas trots motståndet får till stånd en en hälso- och sjukvårdsförsäkring, som åtminstone till en del gör livet lättare för amerikanerna.

  

 
 

2 kommentarer

 1. stefan westermark

  ja vist är det tragiskt att många i usa saknar sjukförsäkring. men Obamas sjukvårdsförsäkring är långt ifrån gratis. jag läste en artikel på infowars.com som sa att den sjukreformen skulle höja skatten med ca 2000$ i månaden för varje hushåll. du har dessutom inte rätten att välja vilken försäkring du vill ha.

  ps fråga peggy om hon vet vem alex jones är 🙂
  och om du har tid sätt dig ner och se filmen: fall of the republic eller The obama deception. båda finns gratis på youtube i mycket bra kvalite.

 2. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till stefan westermark (2010-02-11 00:38)
  Utan att ha några direkta fakta vågar jag ändå påstå att att en höjning av skatten med hela 2 000$ i månaden för varje hushåll inte kan vara riktigt. Det verkar snarare vara en många desinformerande ”fakta” från motståndarsidan.

  Vem tror f.ö. att hälsoförsäkringen skall bli helt gratis? Det är den ju inte i Sverige heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.