Stackars Moderater!

Utöver det för Moderaterna mycket pinsamma som hänt och händer i Vellinge kommun har nu också partiets justitieminister, Beatrice Ask, utmärkt sig de senaste dagarna på en mycket pinsamt sätt.

Visserligen har hon gjort en s.k. kallad pudel och ångerfullt tagit tillbaks det hon sa, men först sedan hon känt sig mer eller mindre tvingad till det, kan man gissa.

Som grädde på det pinsamma moset, deklarerar nu Moderater dessutom stolta på sin webbplats, att de minsann kan skilja på misstanke om brott och en eventuellt fällande dom grundad på fällande bevis. Så här skriver man där:

"En viktig utgångspunkt för ett rättssamhälle är att alla ska betraktas som oskyldiga till dess motsatsen bevisats. Den som dömts och avtjänat sitt straff ska vara fri."

Vad fint att den insikten nu också nått dit! Ok då, nu var jag kanske litet FÖR elak. Jag gör en pudel och tar direkt tillbaka det insinuanta påpekandet.

4 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Du måste var snäll med moderaterna. Även dom gör så gott dom kan som alla andra. Även om jag håller med att det var lite pinsamt uttalande.

    Men det är ändå en viss skillnad mellan dej och en nyligen nämnd Moderat. Du gör en pudel utan att bli tvingad av nån….

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Hans-Inge Smetana (2010-03-24 17:57)
    men jag VAR faktiskt tvingad. Mitt samvete och min strävan att inte framstå (alt. avslöja att jag är elak) som en elak människa tvingade mig till pudeln.

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Monica Wahlström (2010-03-24 18:21)
    Jag skrev ju inte att jag VISSTE utan bara att jag GISSADE att hon nog kände sig tvingad. Orsaken till min gissning är helt enkelt bara den att jag tror att det finns för många kloka Moderater i regeringen för att hon skulle hårdnackat ha kunnat stå fast vid sitt dumma uttalande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.