Huskurer

En mångårig tjurskallighet har medfört att jag inte tror på diverse huskurer i några som helst sammanhang. Normalt avböjer jag att pröva sådana även när de getts mig i allra bästa välmening.

I dag gör jag ett undantag. Ett tips från en bloggvän i Robertsfors kan jag inte motstå. Just nu sitter jag här för att inta den brygd hon föreslagit. Jag vill tro på tips från denna "hälzosamma" kvinna. Detta plus en förväntad placeboeffekt kommer säkert att göra mig frisk och pigg inför bl.a. besöket i Keukenhofs omtalade blomsterprakt.

6 kommentarer

 1. Jan N

  Vitlök gissar jag är bra rent preventivt, kanske främst för att den håller folk med virus och baciller på avstånd. Annars tror jag att Kan-Jang kan ha en viss reell effekt.

 2. Elmar Friesli

  Eftersom att jag under en längre period jobbade som elitsoldat i samtliga inbördes-, gerilla- och maffiakrig runt om i världen och för det mesta vistades med mina kolleger i vildmarken, i djungeln o.s.v., så fick vi en oerhörd bra utbildning i överlevnad och då ingick många huskurer som enbart fanns att hämta i naturen, så att vi kunde mixa ihop våra naturmediciner själva. Och jag lovar dig Kalle, det fungerade utomordentligt bra och vi var ytterst sällan sjuka. Så, många huskurer – med vissa undantag – som våra föräldrar, mor- och farföräldrar rekommenderade, fungerar också i dag perfekt.

 3. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Jan N (2010-03-28 13:48)
  Ja du Lisbet, vad skall jag tro? Jag har inte hostat i natt och jag har precis nu kommit hem från en 1½ timmes långpromenad i snabb takt. Jag KUNDE förstå tror att det var din kur som verkat. Men hur skall jag kunna vara säker på det? Kanske hade det varit på samma sätt utan din ”medicin”.

  Jodå, visst är han intressant.

 4. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Jan N (2010-03-28 13:48)
  Svaret till Lisbet hamnade fel, som du ser.

  Ditt råd om vitlök påminner om rådet att inta ordentligt med ricinolja om man har hosta. För vem vågar hosta efter ett sådant intag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.