Kunde varit poker

En bloggvän tipsade mig om något på nätet som jag kunde roa mig med i brist på "riktig" sysselsättning. Hon varnade samtidigt för hur tidskrävande det kunde bli.

Tipset gälle Betabet, som är en nätversion av Alfapet. Jag trivs verkligen med spelet. Det är alldeles perfekt de gånger jag känner att jag "have some time to kill". Sådana stunder inträffar då och då alldeles för ofta.

Men nu håller spelet på att döda mig i stället. Jag har blivit så beroende av det, att jag nog snart måste söka vård. I dag t.ex., har jag inte kunnat sluta spela trots att jag förlorat varenda match och samtidigt rasat ordentligt i rankingen.

Precis som jag tror att det med vilket av de riktiga spelberoendetillstånden, så går det bara inte att sluta. Förlorar man så hoppas man på att vinna nästa och nästa, och nästa…

Tack gode Gud att spelberoendet inte gäller poker eller något annat spel som kan leda till ekonomisk katastrof. Nu spelar jag ju bara bort en massa tid och det är jag som pensionär mycket rik på.

 

 

En kommentar

  1. Elmar Friesli

    Självklart måste man medge att vilket spelberoende som helst har negativa följder. Men det finns också positiva konsekvenser som t ex: vissa dataspel motiverar både barn och vuxna att få in mer notion i vardagen, genom dataspel rekryterar forskare nu helt vanliga människor till att i samlad flock lösa oöverskådliga problemställningar, läkare lär sig av dataspel att bekämpa smittsamma sjukdomar o.s.v.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.