Valhemligheten OK?

I dag läste jag en inlägg av ett kommunalråd, som har svårt att ta anonyma kommentarer på allvar. Han delar den uppfattningen med många.

Visst är det alltid bättre att veta vem som står bakom en kommentar. Samtidigt måste man ändå försöka förstå att det ibland kan finnas skäl för den anonyme att just vara anonym.

Alltid när en politiker fnyser åt anonyma insändare eller i det här fallet åt anonyma kommentarer, går tanken till de regler om valhemlighet som vi alla värnar om.

Nog kan man väl tycka, att den som gladeligen tillgodoräknar sig de anonyma röster de får vid de allmänna valen, också borde vara lika "mottaglig" för synpunkter som lämnas anonymt.

För säkerhets skull vill jag till sist deklarera, att jag lämnar mina kommentarer både med namn och bild.

En kommentar

  1. Elmar Friesli

    På grund av den nya tekniken och massmedierna, så tror antagligen vissa politiker att de blir valda i alla fall, för att de anser att dem är jättesnygga och kan därmed skita i anonyma insändare o.s.v. En ny studie som utförts av forskare vid Princeton University i USA visar åtminstone att sju av tio vinnande kandidater även är de som har det mest övertygande utseende. 70% av alla väljare uppfattar nämligen omedvetet att politiker med kantga ansikten och en kraftig haka som kompetenta. Det är förmodligen utslagsgivande för väljare, som är osäkra på vem de skall rösta på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.