Pensionärer – semester?

Strax efter pensioneringen gick jag omkring och tyckte så synd om mig själv eftersom jag ju aldrig mer skulle få semester. Semester kan man ju bara få om man har en anställning, ansåg jag då.

Men nu inser jag hur fel jag hade. I morgon skall jag ju börja min drygt fem veckor långa semster. Som många redan läst av mina bloggar kommer jag under den att vistas i USA.

Här hemma har det varit mycket jobb den senaste tiden tiden. Extra mycket musik har det varit och det innebär även jobb för mig. De sista dagarna har mycket tid gått åt till att städa tomten, räfsa gräsmattan, ansa litet buskar och träd, få fart på gräsklipparen m.m.

Så nu känns det riktigt skönt inför den stundande semester. Vi kommer till vårt hus i Michigan den 8 maj och bland det allra första jag kommer att ge mig på är att städa tomten, räfsa gräsmattan, ansa litet buskar och träd, få fart på gräsklipparen m.m. Här är tomten 1000 kvm och där ungefär det dubbla. Här är det bara grannens superstora pilträd som lämnar löv och grenar efter sig. Där är det flera stora lövträd som både har lämnat löv och ofta massor av kvistar efter sig under vintern.

Jag ser verkligen fram emot semestern som med all säkerhet också kommer att medföra en massa bilturer till diverse musikevenemang samt jam sessions hos vänner och bekanta.

Som sagt, visst kan man se fram emot semester fastän man inte har en anställning!

6 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Monica (2010-05-06 20:10)
    Tack för påminnelsen. Kratta grusgång kommer jag ifrån i USA eftersom garageinfarten är asfalterad. Här hemma är det en mycket viktigt och dagligen återkommande åtgärd.

  2. Gunnel Granath

    Peggy och Kalle
    Tyvärr så bråkar sömnen med mig därför denna sena kommentar. Ha det gott over där och ladda inför arbetet med röstmottagningen vid valet i höst. Peggy, vi pratade om kollektivtrafiken sist vi träffades, håll tummarna det kanske blir mer bussar på södersidan älven. Tyvärr tar allt så lång tid innan alla kvarnar malt. Hav tålamod!
    Gunnel

  3. Berith

    kratta och räfs med måtta!! man kan få både tennisarm och värkande axlar om det blir för mycket av det ”goda”. Ha nu en underbar tid over there och välkommen hem till den ”snöiga” Nord igen så småningom!

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Berith (2010-05-07 12:49)
    Tack för den omtänksamma varningen. Tennisarm blev det inte men det som än finns kvar av muskler i axelpartierna ömmar och väntar nu på en lagomt hård men också öm och kärleksfull massage från Peggy.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.