”Letter to the editor”

Jag har precis erfarit en betydande skillnad mellan hur t.ex. VK hanterar insändare och hur en lokal tidning här i Michigan gör det.

Skickar man en insändare till VK, är det bara en sak att göra, nämligen att kolla dag efter dag tills den eventuellt blir publicerad. Man vet aldrig i förväg om den någonsin kommer att bli det. Litet frustrerande är ju det förstås.

I morse skrev jag en insändare avsedd för Herald Palladium. Mindre än en timme efter det att jag skickat in den per e-post, ringer en kvinna från tidningen. Hon ville bara kolla att det var jag, Karl-Gustav Sjöström, som hade skrivit insändaren. Sedan tackade hon för den och gav beskedet att den skulle publiceras "så snart som det var möjligt".

Det är klart att jag undar om denna handläggning helt enkelt bara beror på att man inte får in så många insändare. Därför har man då tillräckliga personella resurser för att ta emot dem på det här sättet.

Må vara hur det vill med den saken, men nog käns det trevligt att en tidning på det här sättet bryr sig om sina obetalda medarbetare. För det är man väl bör kunna kalla alla insändarskribenter, eller hur?

2 kommentarer

  1. Monica Höök

    Hej. Följer era förehavanden ”over there” med stort intresse. Nu blev jag förstås oerhört nyfiken på vad för slags insändare du skrivit till tidningen där, måste försöka få en prenumeration snarast om du inte tänker delge oss innehållet på detta forum?

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Monica Höök (2010-05-26 19:55)
    Ämnet för insändaren är inte särskilt ”upphetsande”. Den handlar bara om hur positivt överraskade vi är av bilisterna här, som trots ovanan av att se cyklister längs vägarna, ändå visar så stor hänsyn, när de passerar oss.

    Men i går läste jag i lokaltidningen om en kvinna i staden härintill, som blev påkörd av en lastbil. Av artikelns beskrivning verkar det dock som det helt var hennes eget fel, eftersom hon bara svängde ut på körbanan utan att se sig om. Det blev inga livshotande skador dessbättre! Lastbilen klarade sig helt från skador :).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.