Nära att bli lurade

Hur lätt kan man inte bli lurad, när man saknar kunskap! Hade vi varit stadda vid bättre kassa, hade risken var väldigt stor för att bli lurade.

Nu återkommer jag till en tidigare fråga, nämligen den om det dåliga vattentrycket i huset här.

För några år sedan tog vi hem en sakkunig i sammanhanget. Om han var rörmokare eller "pump man" minns jag inte. Besöket och "sakkunnigutlåtandet" kostade ca 600 kronor – "bensinen hade ju blivit så dyr", var ett av motiven till kostnaden. Då kostade den ca $2.75 för nära 4 liter!

"Experten" konstaterade tämligen omgående att vi behövde vi byta såväl pump som "pressure tank" (hydrofor) och ganska troligt även gräva upp och restaurera själva brunnen. På stående fot gav han oss en slags offert på ca 30 000 kronor.

Nu har jag med instruktioner från en viss signatur Göran här i VK-bloggen lyckats göra vissa synnerligen enkla justeringar och därmed höjt trycket högst betydligt.

Hjärtligt tack för hjälpen, Göran! Tack också du Peggy för ditt generösa sätt att berömma mig för vad jag gjort – om än med hjälp från Göran. Du om någon vet hur beroende jag är av beröm.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.