Men Vännäs då?

Enligt en notis i dag i VK om en avgrävd datakabel på Backen så skall man förstå att "närliggande område" till t.ex. Brattby är Vännäs. För mig känns det mera som om Brattby ligger inom ett närliggande område till Vännäs.

Tidigt i går förmiddags förlorade vi i Brån kontakten med internet. Lätt kunde jag konstatera att detta även gällde mina grannar och då troligen hela Brån. Jag fick också veta att även Vännäsby var drabbat. Kommunens IT-kontor upplyser mig senare om att det också gällde delar av Vännäs tätort.

I VK:s notis i dag nämns dock bara själva staden samt några byar inom Umeå kommun. Detsamma gällde de lokala nyheterna i radion – åtminstone deras första sändningar under dagen. Båda hade tydligen samma källa till sin nyhet.

Möjligen håller fler med mig om att Vännäs väl också borde ha varit med i de båda mediernas rapportering om kabelavgrävnngen. Om det nu var just den avgrävningen som orsakade det hela även i Vännäs, förstås. Tidningsnotisen får mig nästan att undra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.