Affärslivets hemligheter

Rena fyndet – men redan såld

Än känns det som jag trots min relativt höga ålder har mycket att lära. Nu har jag stött på ett område, som jag uppenbarligen vet för litet om och bör lära mig mer.

Två olika företag inom samma branch har lämnat in anbud för köp av en bytande mängd "varor". Ett av dem ligger med sitt anbud aningen högre än det andra.

Det företaget drar dock av 160 000 för bl.a. hämtning och lastning från sitt anbud och hamnar därigenom långt från det andra anbudet, varför valet av anbudsgivaren blir lätt. Den jag kommer att välja hämtar det han köpt utan kostnad för säljaren.

Nu undrar jag om någon av de inblandade blir lurad. Kan det vara det företag som kräver denna avsevärda summa för att hämta det som de vill köpa? Eller är det i stället det företag som hämtar "rubbet" utan kostnad för säljaren, som blir det? Jag som säljare torde dock inte behöva känna mig lurad.

Nu slår det mig, att företaget med hämtningsavgiften helt enkelt inte vill köpa något alls utan bara tjäna en slant på det värderingsintyg som det har utfärdat.

Vad tror alla ni som känner bättre till hur det fungerar inom affärslivet?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.