Valet i Vännäs

Om valet i Vännäs finns en del att säga som gäller själva utgången av det. Jag tänker inte kommentera det utan vill ta upp en helt annan sak.

Jag vill i stället säga några ord om organisationen bakom valet. I Vännäs svarade Gunnel Granath för den. Hon var alltså, och är fortfarande, valnämndens verkställande tjänsteman, eller snarare "tjänstekvinna" vad gäller alla de olika detaljer som skulle klaffa före, under och efter valet.

Både min fru och jag hade en uppgift att vara röstmottagare i två skilda distrikt. Jag har i flera år arbetat nära Gunnel och känner därför till med vilken noggrannhet hon tar sig an de uppgifter som åläggs henne. Detta har uppenbart gällt även i det arbete hon lagt ner på valet, dess förberedelser med en utbildning av oss röstmottagare och sedan själva genomförandet av det. Allt fungerade så vitt jag förstått alldeles perfekt.

Nu är det bara att hoppas att hennes arbetsgivare också inser, vilken fin resurs hon är för den kommunala administrationen.

2 kommentarer

  1. Gunnel

    Tack Kalle för ditt beröm – kul. Vi är i allmänhet dåliga på att visa varandra uppskattning.
    Känner mig inte som någon resurs för kommunen, ska strax dra mig tillbaka och bli en tärande pensionär. Jag ska inte som du fortsätta men en annan gärning. Jag ska vara lat och sysselsätta mig med bara det jag gillar. Slut på alla måsten. Jag vet att du vill vara till nytta och det är du, en duktig och intresserad God man. Överförmyndaren skryter över dig.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Gunnel (2010-09-23 21:10)
    Helt klart är du en bra resurs, en som det bara känns bra att avlöna med skattepengar. Jag sysselsätter mig faktiskt också bara med det jag gillar, godemansuppdragen t.ex.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.