En offentlig muta är också en muta

Nu har jag hört Arkelsten försvara och förklara sig i radio. För mig gör det saken ännu värre,

Hon tycks nämligen tro att bara för att hon i sin blogg berättade om bjudresan som Shell betalade, så borde ingen misstänka henne för mutbrott.

Hon beklagar också folk kan misstänka att hon lät sig påverkas i en riktning som Shell önskade. Hon sade inte direkt så, men innebörden av vad hon sa var den.

På reporterns fråga om hon också i sin blogg berättade att resan till konferensen och uppehållet där var betald av Shell valde hon i stället att svara på något annat.

Reinfeldt hörde jag också i radion och han var i stort sett inne på samma linje som Arkelsten!

Jag rekommenderar alla att läsa Per-Ola Moströms mycket informativa blogginlägg i ämnet. Det tycker jag att länets moderata bloggare borde göra alldeles speciellt – om de nu inte rredan gjort det förstås.

P-O Moströms inlägg finns att läsa här.

http://blogg.vk.se/kritik/2010/10/28/arkelstens-mutbrott-195340

7 kommentarer

 1. KOMMUNANSTÄLLD

  som kommunanställd blir man bjuden på både julbord och studieresor i skilda sammanhang, men det har aldrig av oss uppfattats som mutor eller att den som bjuder får mer favörer av oss i anbudsammanhang.

 2. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till KOMMUNANSTÄLLD (2010-10-28 20:31)
  Det beror på vilken tjänsteställning man har. Om ett byggföretag bjuder tekniska chefen på en dyr resa, så är det klart mycket illa. Dessutom finns de ekonomiska gränser för vad som anses OK. En resa med flyg till någon avlägsen stad i Europa plus kost och logi9 överstiger vida den gränsen.

 3. Mr Cool

  Efter ett långt liv som leverantör till bl.a. stat o kommun så kan jag konstatera att dom värsta mutkolvarna återfinns just där. Visst påverkas folk av en lyckad utlandsresa med trevliga aktiviteter. Men mutor eller korruption kan vara av indirekt art såsom denna men då sa ni inget vad jag minns.

  Mona Sahlins dotter fick praktikplats och vikariat på svenska ambassaden i Washington.
  I strid med ambassadens egna regler annonserades platsen inte ut och vikariatet tillsattes ”informellt”.
  Ann-Sofie Sahlin, 28, hänvisade till sin mamma när hon kontaktade ambassadens personalchef.

 4. Tommy

  P-O,s jakt på Alliansen o framförallt moderater är väl inget nytt, undrar varför han aldrig tar upp de egna ledens övertramp o lagöverträdelser?

  Men visst skall det gå rätt till oavsett partifärg o det borde nog vara dags att strama åt och/eller göra reglerna tydligare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.