Först efter 69 år…

Man lär så länge man lever som bekant.

Jag hann bli hela 69 år, innan jag för första gången hörde ordet "stödrätter". Då hade jag ingen aning alls om vad det var. När min kontaktperson på LRF litet försiktigt undrade om vi hade tänkt på detta med stödrätter inför den förestående affären, blev jag tvungen att fråga vad det är för någonting.

Sedan dess har jag ställt några frågor till ett par olika personer om just stödrätter. När inte heller de, som egentligen borde veta det mesta om dylika ting, inte heller kunde besvara mina basala frågor, inser jag att det är ett ganska knepigt område.

För dem som inte heller är bekanta med begreppet kan jag åtminstone berätta så mycket att det är ett uttryck för mängden EU-bidrag en bonde kan få. En stödrätt ger en bestämd summa pengar och är på något vis kopplad till areal och vad för slags mark det rör sig om.

Jag tröstar mig med att när jag var som mest mottaglig för inlärning av nya saker, existerade det inga stödrätter alls.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.