Riksdagsmän utanför lagen?

Med risk att bara uppfattas som ytterligare en i det så kallade drevet, fortsätter jag i samma ämne.

Är det verkligen så illa att våra riksdagsmän inte omfattas av den del i Brottsbalken i vår svenska lagstiftning som avser muta och bestickning?

Det som gäller för ledamöter i landets kommunfullmäktigeförsamlingar kanske inte gäller också för riksdagsledamöterna. Då börjar jag förstå, varför det pratas så mycket om att regler saknas för dem, när det gäller resor och annat som olika intresseorganisationer och företag så gärna, och tydligen så ofta (Karl Bildt), lockar med.

Vår svenska lagstiftning är inte nog för riksdagsledamötern utan de måste ha särskilda regler. Särskilt nödvändiga blir dessa regler, eftersom ett tillräckligt gott omdöme tycks saknas hos många av ledamöterna och då alldeles oberoende av partifärg..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.