Socialstyrelseundersökning ger fel effekt

Häromdagen tog jag upp bemanningsfrågan på Vännäs kommuns demensboende i Vännäsby. Lokaltidningarna har också gjort det.

Något gensvar från ansvariga politiker (eller tjänstemän) har vi inte fått. Efter att funderat ett par dar på anledningen till detta, tror jag mig nu ha funnit en.

Eftersom alla nu är så väl medvetna om att de ju bara har det som sex av tio andra kommuner i landet har det, känner man sig lugn bara av den anledningen. Det var ju det som socialstyrelsens utredning kom fram till. Nu kan kommunpolitiker i Vännäs liksom i andra kommuner ändå känna sig ganska nöjda eftersom de ju har samma bemanningssituation i sina boenden som en klar majoritet av övriga kommuner har det.

Dessutom vet de ju att socialstyrelsen i en fråga som den här bara är en tämligehn tandlös tiger, som bara kan skriva och säga en massa välformulerade och fördömmande ord om situationen.

Och nu gäller det ju "bara" ett antal dementa personer av vilka ingen har den blekaste aning om vad det hela handlar om! Tänk om det i stället hade gällt en lika viktig fråga inom förskolan, där protester från den starka föröldragruppen skulle ha betytt så mycket mer än de som nu kommer från anhörighåll!

Men än vill jag inte helt utesluta en möjlighet till förändring i Vännäsfallet. Man vet aldrig med säkerhet, vad som kan hända. Bäst vad det är och sedan allt lugnat ner sig kring mandatfördelningen i nämnder och styrelser, kanske man kan hitta de pengar som behövs för ytterligare en nattanställd.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.