Carl Bildt har talat

I dag har jag hört den erfarne och högst kompetente statsmannen Carl Bildt kommentera Wikileaks offentliggörande av den för diplomatin synnerligen olämplig korrespondens.

Än mer övetygad blir jag att något måste vara totalt fel. Även han går i samma fälla som alla andra, nämligen att bara kritisera offentligggörandet. Innehållet i vad som nu gjorts bekant för världen tycks vara så normalt i diplomatkretsar att även han glömmer att nämna något om det.

Vad han han sa var ju bara att beklaga skadan som offentliggörandet kommer att få för diplomatin framgent. Det föga imponerande innehållet i diplomaternas korrespondens var inte värt ett fördömande. Jag gissar att Carl Bildt har för många kompisar bland de vars korrespondens nu är offentlig och dessutom är han nog alltför amerikavänlig för att kritisera Amerika.

En kommentar

  1. Stefan

    Håller med. Det blir lite för mycket institutionsbevarande och för lite självkritik. Väntar fortfarande på att Hillary Clinton ska kommentera spioneriet på FN.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.