Att betala skatt

Att betala skatt är inte något som gemene man inte älskar att göra. Många väljer t.o.m. att välja politiskt parti utifrån löften om fortsatta sänkta skatter.

Alla som tänker litet djupare på vart den skatt man betalar tar vägen, borde se på frågan på ett annat sätt. Mycket av skatten går till sådant, som i mina ögon känns mindre angeläget. Det mesta går dock till för oss alla angelägna saker.

Själv har jag nu ett litet exempel. Min tandbrygga kostade 12 938 kronor, men  från den summan shela 5 850 kronor och 75 öre (?) genom det statliga tandvårdsstödet.

Med ökad ålder riskerar jag behöva mer av samhällets sjukvård. Om och när jag framöver får ta del av den, kommer jag att få igen en del av den skatt jag betalt under min livstid, pengar som jag förmodligen inte skulle ha haft sparade för just det behovet.

Det parti som har skattesänkningen högst (?) på listan räknar med att vi i stället skall ha pengar sparade för behov ev dyrbar sjuk- och tandvård, antar jag.

2 kommentarer

  1. lf

    En tänkvärd blogg.Att betala skatt är ju ett solidaritetsbeslut som det demokratiska samhället har bestämt.Minskar man på skatten så ökar skillnaderna i samhället.De planerna finns nog där hela tiden.
    Och vet du KG om som jag förmodar att du håller dig frisk i många år framöver,så hjälper du andra som har det svårare.

  2. Stefan

    Kalle nu tänkte jag att den yngre generationen ska få sprida lite information till den äldre.
    Första steget du ska ta för bra munhygien är: borsta tänderna utan fluor, alltså utan tandkräm.
    Det andra steget du ska ta är att börja laga mat med kokosolja eftersom att det finns en massa fet i kokosolja som vi knappat får i oss genom vanliga oljor/mat.
    Det tredje steget är att börja använda silver istället för antibiotika eftersom att silver är bakterie/virus och svamp dödande.
    Jag lämnar ingen källförteckning.. om ni vill ha det så maila mig på [email protected]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.