”My way” är inte expertens

Saker och ting kan göras på olika sätt. En del är besvärliga och tidskrävande. Andra går snabbt. I dag fick jag en imponerande uppvisning av hur lätt man öppnar ett stopp i avloppet. "My way" att göra det på är klart billigare men inte särskilt effektivt.

Efter att ha ringt två intillboende rörmokare lärde jag mig att rörmokare tydligen inte sysslar med den sortens uppdrag. Även detta tycks vara något som möjligen har kommit från USA. Där blandar sig rörmokarna inte i avloppsfrågor. I vart fall inte om det är problem i avloppet utanför huset.

En av rörmokarna kunde i alla ge mig telefonnumret till en firma i Umeå, som nog kunde hjälpa mig. Inom mindre än tre timmar var en man därifrån hit. Hans professionella sätt att öppna stoppet VAR verkligen imponerande. Jag brukar kliva ner i trekammarbrunnen och sittande på skiljeväggarna mellan de tre kamrarna spruta in vatten i utloppsröret. Det är en effektiv metod som dock brukar ta tid och inte är särskilt trevligt, som allla lätt kan förstå.

Experten från Umeå klev inte ner i brunnen utan sänkte bara ner en slang i brunnen, som han skickligt lyckades få inte i utloppsrörer från huset. Slangen var kopplad till en högtryckstank i hans bil. Det märkliga var att slangen sedan själv via ett finurligt anordnat munstycke drog sig själv in i röret. När den mötte stoppet blev det "beskjutet" av en vattenstråle under högt tryck. På mindre än fem minuter var allt klart!

En dålig början på dagen har vänts till en bättre fortsättning på dagen. Tänk bara vilken känsla det är att kunna använda toaletterna, diskmaskinen och så förstås tvättmaskinen. En hel del extra tvätt har det förstås blivit efter julhelgsgästerna.

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.