Intressant läsning

En intressant men kanske udda aktivitet så här på årets sista dag har jag just nu avslutat. Jag rekommenderar fler att göra detsamma, d.v.s. läsa revisionsrapporterna avseende Vännäs kommuns nämnders och kommunstyrelsens ansvarstagande.

Rapporterna finns alla föredömligt utlagda på kommunens webbplats.

Läsningen är intressant bl.a. därför att den visar att ingen av nämnderna har fått helt "godkänt" av revisorn. Den visar också vilken i det närmaste omöjlig uppgift det är som ålagts de olika nämndernas politiker.

Läsningen påminner mig också om den vanligaste reaktionen inför revisorernas rapporter, som brukar vara att de ju "måste ha något i varje rapport att klaga på". Om det är så, kommer en revisorsrapport aldrig att vara helt utan anmärkningar.

Det är också intressant att notera hur försiktigt ändå revisorns slutsatser och sammanfattningar är formulerade trots de i mina ögon ganska allvarliga iakttagelser, som han trots detta redovisar i sin rapport.

Självklart är jag fullt medveten om att jag inte är mannen att kritisera och värdera revisorns bedömningar av allvaret i de brister han pekar på. Därför rekommenderar jag andra kommunbor att också ta del av rapporterna och sedan själva göra sina egna bedömningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.