Godemansvånda


Som god man eller förvaltare åligger det en att årligen för överförmyndaren redovisa hur ens huvudmans tillgångar och inkomster har använts.


Det känns huvudsakligen jättebra att en en sådan ordning gäller. Ingen skall behöva misstänka att huvudmannes pengar försnillats eller använts fel sett ur huvudmannens och lagstiftningens olika aspekter.

Nu börjar olika årsbesked och kontrolluppgifter att komma in och för mig är det en signal om att det är dags att börja med årsredovisningarna. Visserligen är det relativt gott om tid än för uppgiften, men eftersom den är en sådan "plåga" för mig, vill jag få den snabbst möjligt undanstökad.

Allt skall stämma, d.v.s. behållningen på eventuella konton sedan inkomster lagts till och utgifter dragtis av.

Det gäller då att ha god ordning på dokumentationen av alla transaktioner. Har man det, borde inte saken vara så svår, kan man tycka.

För mig är den det i alla fall. Efter ett antal timmar vid köksbordet, har jag ännu inte fått den första redovisningen att "stämma", trots att samtliga utgifter och inkomster finns så väl dokumenterade, som man någonsin kan begära.

Jag gillar uppgiften som god man, men årsredovisningar håller på att göra mig galen. Så var det i fjol, men när de till sist ändå blev klara, tillfrisknade jag snabbt. Jag tror att det kommer att gå samma väg i år. Håll tummarna för mig!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.