Löneökning

Så blir det ändå en pensionsökning för mig i år! Ett parti (S) och några till pratade om att sänka skatten för pensionärerna och ett annat (M) kände sig tvingad att haka på.

Enligt besked från Pensionsmyndigheten minskar min pension med hela 722 kronor per månad i år. Skatten sänks med 768 kronor per månad. En del av den sänkningen har ju förstås bara att göra med att bruttobeloppet som skall beskattas har blivit lägre.

Glad noterar jag att pensionshöjningen om 46 kronor ju räcker till två lösnummer av DN varje månad. De sex kronor som blir över tänker jag sätta in på ett särskilt sparkonto. De kan vara bra att ha en vacker dag.

Jag önskar att jag kunde räkna ut, hur stor den orsaken till skattesänkningen är jämfört med den som Moderaterna lovade oss pensionärer. Vem hjälper mig att räkna ut det?

Observera, att jag inte vill klaga. Vi har det så bra som vi har det, Jag vill bara informera om saken. Alltid är det nån som är intresserad.

2 kommentarer

  1. Stefan Westermark

    Men Kalle du måste kolla på alla skattehöjningar med för att se om du kan köpa 2 exemplar av DN!
    Kalle ta och lägg dina sparpengar i fysiskt silver, silver du kan ha i handen. Silver kostar idag ~28$ troy ounce och beräknas stiga till 50$ ounce runt den första februari.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.