Umeå inte bäst

Det är lätt att tro, att en så stor kommun som Umeå med sina resurser bättre än småkommuner skulle klara sina åtaganden. Att tror så är nog bara en villfarelse som vi är många som har.

I dagens VK står att läsa om Umeå kommuns överförmyndarnämnd, som i hela fyra år tydligen sett mellan fingrarna på den gode man som inte lämnat in några årsredovisningar. Trots detta fick gode mannen behålla sitt uppdrag.

Jag är fullkomligt övertygad om att vår jämförelsevis lilla kommun, Vännäs, som saknar ett eget kansli och en särskild förmyndarnämnd men som sköter uppgiften via enda tjänsteman på deltid inte skulle ha tillåtit något sådant.

Den aktuella gode mannen, som f.ö. är kvinna (!), misstänks nu också för förskingring. Det är naturligtvis mycket illa, men frågan är ändå om inte överförmyndarnämndens underlåtenhet borde ses som allvarligare än den eventuella förskingringen.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.