Deklarationer i genusperspektiv

I år har här hittills landat fem försändelser från skatteverket innehållande deklarationsblanketter. Kuvertens innehåll har får mig att fundera utifrån den av och till så aktuella genusdebatten.

Jag har nämligen noterat att försändelserna som har män som adressater utöver deklarationsblanketten också innehåller handledningen "Dags att deklarera" Kvinnorna får bara själva deklarationsblanketten.

Hur skall detta tolkas? Menar myndigheten att kvinnorna är så smarta, att de inte behöver någon handledning och att då motsatsen skulle gälla för oss män?

Eller utgår man från att kvinnnorna hur som helst måste gå till sin män, alternativt manliga bekanta, och be om hjälp med sin deklaration? Och då är det ju hos männen handledningen skall finnas. Det där med pengar, deklarationer och skatt är helt enkelt för krånligt för att kvinnorna skall kunna klara det själva!

Jag undrar just om det bara är gifta kvinnor som inte får "Dags att deklarrera" tillsammans med sin deklarationsblankett. Troligen är det väl så.

Ja tänk ändå, vad man kan sysselsätta sina tankar med där man sitter som sysslolös företrädande för de närande i samhället och dessutom försörjd av den arbetande delen av befolkningen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.