Landstingets budgetproblem

I dagarna har det blivit allmänt känt att man nu måste spara på alla fronter inom landstinget. Landstingsdirektören har nu beslutat om omedelbara åtgärder för att vända trenden.

Men denne man, Jonas Rastad alltså, har som bekant för de flesta en lön som kostar landstinget en bra bit över en miljon per år. Även om lönen är obegripligt hög, bidrar den ändå inte särskilt mycket till det besvärliga budgetläget.

Men vad den i stället måste göra är att på ett mänskligt plan göra det svårt för hans anställda med låga löner att fullt ut ställa upp på besparingskraven. Han säger i en intern promemoria att "vi alla måste förstå att det inte finns tillräckligt med pengar". Själv förstår han det inte.

Han har förvisso inte satt sin lön själv utan bara begärt den och sedan också krävt den, för att överhudtaget ta jobbet. Kanske hade han inte då insikten om att det inte fanns tillräckligt med pengar hos hans nya arbetsgivare. Politikerna hade det inte heller är en slutsats som man måste dra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.