Bantningstips

Återkommande under året och nog mer och mer fram på vårkanten ges vi olika tips om hur vi kan minska vår kroppsvikt. Många av tipsen är rent ut sagt löjliga.

Andra stämmer inte alls, åtminstone inte på oss alla. Nu tänker jag på de rubriker och artiklar som berättar hur snabbt kilona ramlar av en bara genom att vi tar regelbundna och långa promenader.

Jag går regelbundet, i stort sett dagligen, en långpromenad på 1½ timme i mycket rask takt. Om den viktminskning man talar om verkligen stämde på alla, skulle det inte finnas mycket kvar av mig. Jag går inte ner i vikt, vilket i och för sig inte heller är syftet med mina promenader. Utan dem skulle jag kanske i ställe gå upp. Vad vet jag egentligen?

7 kommentarer

 1. Peggy Sjöström

  Du har kanske inte gått ner i viken enligt vågen, men det syns att du faktiskt har minskat lite fett runt midjan. Detta betyder att du har minskat fett och samtidigt tränat musklarna. Eftersom muskel väger mer än fett kan själva vikten förbli det samman hela tiden – irriterande nog!

 2. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Lisbet Olofsson (2011-04-18 17:59)
  Nu hänger jag inte riktigt med, Lisbet. Även om kroppen är van att jag går min sträcka i hög takt, så kan den väl ändå inte mängden av kalorier som bränns under promenaden, eller…?

 3. Hans Erik

  Svettas du/andas du kraftigt när du är ute och går? Om du gör detta är det mycket konstigt om du inte går ner kraftigt i vikt, åtminstone efter en längre periods regelbundet promenerande. / Hans Erik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.