En kuslig känsla

Väl hemkomna efter en lång cykeltur i delvis lätt regn, satte vi oss ner för att läsa tidningen. Vi upptäcker då att det blivit nästan mörkt ute och åskan hörs i fjärran.

Peggy lyssnar samtidigt på en loklaradiostation och via den meddelas, att en tornadovarning utfärdats för norra delen av Indiana. Via en speciell webbplats har vi sedan kunnat se, att vi inte är så långt borta från det område, som tornadovarningen avser.

För en stund sedan var det märkligt lugnt ute. Nu har det börjat blåsa, åskan hörs kraftigare och regnet har också tilltagit. Det här området är sällan utsatt för farliga tornados, men helt säker för dem är man ändå inte här.

Skulle det verkligen komma en tornado och vi har varnats i tid för den, har detta hus dessbättre en källare. Dit får vi i så fall snabbt ta oss.

Otäckt känns det men risken för en tornado här måste ändå bedömas som mycket liten. Ett kraftigt åskväder är i sig nog för att det skall kännas kusligt. Ingen av oss är dessbättre så där riktigt åskrädd.

2 kommentarer

  1. Stina Jansson

    Förstår att det känns otäckt! När jag var i USA för snart 3 år sedan var det ’tornado season’ med ständiga rapporter och om ’tornado sightings’ och ’tornado forecasts’. Läskigt även om vi inte var i farozonen.

    Håller tummarna för er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.