Regeringsbluffen

Att fullt ut alltid lita på vad som sagts från regeringshåll, har för mig alltid känts omöjligt. Följande nyhet från Text TV är ett bra bevis på att min brist på förtroende för regeringen haft fog för sig.

"Den förra socialförsäkringsministern Cristina Husmark Pehrsson (M) förutsåg problemen med de nya sjukreglerna, bland annat problemen för de "nollklassade". Hennes departement slog larm, men blev överkört i förhandlingarna. Allt enligt en PM som tjänstemän på departementet sammanställde 2009, som Göteborgs-Posten tagit del av. Regeringens hållning har varit att lagen fått oförutsedda konsekvenser, vilket alltså motsägs av tjänstemännens dokumentation."

Cristina Husmark Pehrsson är inte socialförsäkringsminister längre. Hennes förutseende när det gällde lagen om de nya sjukreglerna var kanske det som kostade henne ett fortsatt uppdrag som minister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.