S-raset

Socialdemokraterna förlorar sympatisörer i en rasande fart nu. Raset beror förstås på Juholts tvivelaktiga beteende vad gäller hyran, dubbla reseräkningar m.m. och är på ett sätt lätt att förstå.

Vad jag ändå har svårt att förstå är, att så många sätter likhetestecken mellan vårt partis politiska innehåll och ett mindre lyckat ordförandeval. Jag är fortfarande mycket tveksam till Juholt som vår ordförande. Det betyder inte att jag samtidigt inte längre har förtroende för den politik som Socialdemokraterna vill föra.

Det är ju inte partiet som utan att närmare reflektera över saken låtit skattebetalarna stå för sin hyra. Inte heller är det partiet som tagit dubbelt betalt för ett par bilresor.

Andra dumheter som Juholt gjort är det också just Juholt som gjort och inte det socialdemokratiska partiet. Personer som nu flyr partiet tycks tro att Juholt ÄR partiet och visar därmed att de på grund av en ledande socialdemokrats dumhet inte längre tror på socialdemokratin.

Antingen är jag alldeles för blåögd eller så är jag bara en sann socialdemokrat som trots vår ordförandes dumhet fortsätter att vara socialdemokrat. Vilket som gäller får andra bedöma.

4 kommentarer

  1. Andreas Jansson

    Du är inte dum alls Kalle, även om jag gärna hade sett att du röstat på Vänsterpartiet 🙂

    Men Moderaterna har varit skickliga under sina regeringsår på att flytta fokus från politik till person. Det är en del av deras retorik och tyvärr så har de lyckats riktigt bra.

    Jag hålla med dig, det är medlemmarna som är partiet och inte partiordförande. Låt oss hoppas att denna personhysteri svalnar, det tror jag vore det bästa för demokratin.

  2. Lillasyster

    Du skriver att Juholt ”bara” är ordförande i socialdemokratiska partiet. Tyvärr kan jag inte tänka mig honom som stadsminister och boende tillsammans med sin ”kulbo” i Sagerska palatset. Därför måste Juholt avgå om jag rösta på socialdemokraterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.