Webbplatsers inaktualitet

Det där med hemsidor eller webbplatser tror jag betydde betydligt mer för några år sedan. Nu har informationsspridandet via nätet tagit andra vägar.

Jag har fått den uppfattningen efter att ha studerat några av våra partiers lokala webbplatser. Möjligen kan man dra slutsatsen av att vissa av dem mer eller mindre lämnats därhän så snart valet var över.

En annan slutsats kan förstås vara att väldigt få människor bryr sig om att besöka sina eller andras partiers webbplatser. Skälet kanske rent av är att man ju vet att det där inte presenteras särskilt mycket av intresse.

Det är nog ytterligare en fråga där man inte kan klargöra säkert vad som är orsak och vad som är verkan.

Några av partierna tycks ha tagit ett krafttag med sina webbplatser så här långt efter valet. Min förhoppning är att de kan kan hålla sina sidor aktuella framöver.

 

2 kommentarer

  1. Malin Karlsson

    Visst är det bra att hålla webbplatser levande. För kommunpolitiker gäller det också att prioritera på vad den ideella tiden ska läggas. Moderpartierna (som har anställda informatörer) har aktuella hemsidor. I Vännäs tror jag kanske att den som är intresserad bäst följer kommunpolitiken via mötesprotokollen på kommunens hemsida. De är ju den faktiska dokumentationen av vad som händer. Själv tycker jag att det kan vara intressantare med tex Facebooksidor där möjlighet till direkt feedback och debatt ges på ett annat sätt än på en traditionell hemsida.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Malin Karlsson (2011-10-25 12:11)
    Jag är böjd att helt hålla med dig och det trots mitt tjatande om de lokala partiernas webbplatser. Oss emellan sagt – säg det inte till någon – så tvivlar jag innerst inne på om deras webbplatser har någon funktion alls. Jag tycker bara att OM de finns, så skall de skötas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.