Sjuksköterskeuppgift?

Den här Sofiasystern, Meta Wendt, en gång i tiden "förestånderska" på Lasarettet i Lund, behövde nog inte själv och inte heller hennes sjuksköterskor hämta medicin på apoteket.

Av en ren tillfällighet fick jag veta, att ett av Umeå kommuns största äldreboenden använder sina sjuksköterskor för att hämta de boendes mediciner på apoteket.

Jag vet inte om detta gäller vid alla av kommunens äldreboenden. Även om det bara gäller vid ett av boendena, måste det väl anses vara ett slöseri med den fina kompetens som sjuksköterskorna utgör.

Jag tycker att Umeå kommun bör kolla med t.ex. Vännäs, som har ett avtal med taxi och genom det får all medicn levererad till boendena. Gör något liknande och frigör därmed en del av sjuksköterskeresurserna för vad de är avsedda för!

Vad nu jag har med detta att göra kan man förstås fråga sig? Men fråga inte mig, eftersom jag faktisk inte vet.

En kommentar

  1. Peggy Sjöström

    Detta påminner mig om beslutet för några år sedan att ”spara pengar” genom att sparka de flesta sekreterarna på sjukhuset och tvinga läkarna att själv skriva i patientjournalerna! Snacka om ett slöseri av kompetens!! Det var riktigt dumt tyckte jag, men vi får hoppas att det här beslutet redan har upphävt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.