Julaftonsblodpuddingen

Vännäs kommuns socialnämndsordförande ägnar ett blogginlägg åt den kritik som riktats mot maten på kommunens äldreboenden.

Det hon framför i det inlägget borde sannerligen kunna accepteras även av de ivrigaste kritikerna från oppositionen. De snålt tilltagna köttbullsportionerna är då möjligen undantaget, hur "vetenskapligt" motiv det än må ha funnits för dem.

Men att någon, inklusive VK, kunde göra en så stor sak av den icke uppdaterade matsedeln på kommunens webbplats, kan inte ha annat än illasinnade motiv som grund. Alla som verkligen trodde att man hade tänkt ersätta julmaten med blodpudding, är de som bör drabbas av kritik och inte Vännäs kommun.

Internet är full av webbplatser som av olika skäl inte har uppdaterats i den takt som skulle vara önskvärd. Finns det någon som inte är medveten om det? I det här fallet gavs ett sätt att visa att även kommunal äldreomsorg har sina "skandaler".

"Skandalen" i det här fallet var att ha en icke aktuell matsedel på kommunens webbplats.

6 kommentarer

  1. Peggy Sjöström

    Jag kan ibland vara lite för snabbt att kritisera sådana händelser men den här gången t.o.m. jag förstod att det egentligen inte skulle serveras blodpudding på julafton! Jag antar att menyerna görs upp på ett slags rotationsschema och på detta sätt råkade blodpudding automatiskt hamna på julafton.

  2. Ann-Louise

    Men, var finns beviset för att det verkligen inte var fråga om blodpudding på julaftonen? Det är lätt att säga att ”det inte var tänkt så”… Dessutom är det verkligen illa att kommunens äldreboenden bevisligen tillhandahåller så liten mängd mat (”en och en halv köttbulle) och att detta inte debatterats hårdare! Jag ger mig tusan på att om ovanstående hade handlat om Carema eller annat privat vårdföretag så hade tongångarna varit annorlunda.

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Lasse Larsson (2011-11-25 19:42)
    Ja, det kan man tycka om rubriken, men varför man sätter en sådan rubrik är svårt att förstå. Vill VK få Vännäs kommuns äldreomsorg att framstå som dålig?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.