Glasklart från partiledarna

Följande finns att läsa i Dagens Nyheter. Partiledarna ger var sin glasklara och "gravallvarliga" kommentar till manipulationen av bilden med kungen och den lättklädda kvinnan.

 

Håkan Juholt (S):
”Manipulering i kommersiella syften är typiskt för Fredrik Reinfeldts Sverige. I mitt Sverige finns varken avancerade bildbehandlingsprogram eller nät att sprida förfalskningar på.”

Fredrik Reinfeldt (M):
”När Moderaterna uppfann kameran var det inte så här den var tänkt att användas. Det är givetvis tråkigt om kungen känner sig manipulerad, men jag kan som ni vet inte kommentera enskilda fall.”

Jan Björklund (FP):
”Montaget är en katastrof. Efter åren med den socialdemokratiska flumskolan kommer det ta lång tid innan folk lär sig att manipulera verkligheten på ett trovärdigt sätt. Vi har dock kommit en bit på väg.”

Göran Hägglund (KD):
”En typisk elitfråga. Verklighetens folk ser inga fel på bilderna, och kultureliten ska inte lägga sig i folks preferenser.”

Annie Lööf (C):
”Det är orimligt att tänka sig att hårt arbetande människor med barn ska ha tid att prioritera genomarbetade bildmanipulationer. Därför vill vi se ett rit-avdrag för den här typen av verklighetsnära tjänster.”

Lars Ohly (V):
”Den svaga manipulationen är frukten av det nyliberala systemskifte som alliansen genomfört, där resurserna är helt otillräckliga. Vi kräver 200 000 nya jobb inom offentlig bildhantering.”

Gustav Fridolin (MP):
”Jag delar Mille Markovic vision om att förändra bilden av det Sverige vi lever i. Alla goda krafter behövs i den omställning av perspektiven som krävs om vi i framtiden ska vara konkurrenskraftiga på den internationella bildmarknaden.”

Jimmie Åkesson (SD):
”Inom radikal islam är det förbjudet att avbilda profeten. I Sverige kan kungen sägas vara profet. Att man här uppenbarligen inte avbildat profeten på riktigt är ytterligare ett solklart exempel på islamiseringen av det som en gång var det svenska samhället.”

3 kommentarer

  1. lf

    Men,KG hur skall vi vanliga medborgare,jag kanske inte menar kungen,försvara oss mot den enorma borgeliga pressen som driver oss in i ett borgerligt samhälle utan solidaritet?
    Det känns trist.

  2. Maria Skiddi

    Jag tycker helt enkelt att vi förbjuder kameror, Liksom för att rädda ALLA från att dels vara ”offer” eller förövare. Blyertsteckningar måste ju vara i var mans intresse i dessa tider å kommande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.