Banker utan pengar

Nu skall också vår fina Swedbank i Vännäs sluta hantera kontanter "över disk". Som vanligt accepterar vi lätt alla förändringar som gäller våra banker. Detta torde gälla även den här förändringen.

Men nog är det väl ändå märkligt att man snart inte kan ta ut kontanter eller sätta in dem på banken. Om det är någonstans man förväntar sig att det skall finnas pengar, så är det väl på banken? Snart gäller inte den självklarheten längre.

Få har velat betala sina räkningar kontant via banken på grund av de höga avgifterna. Snart går det alltså inte. Många av fortsätter som tidigare att göra det via datorn i hemmet. Många äldre saknar fortfarande vad som behövs för att kunna göra det.

Hur länge kommer det att dröja, innan vi ens kan gå in på banken och be om råd i olika frågor? Själv har jag f.ö. redan upptäckt att jag mycket smidigare kan göra det i många fall via e-post.

Kommer ortens andra bank också att sluta med hanteringen av kontanter, finns det nu skäl att fråga sig.

Annars finns ju möjligheten kvar att sätta extra mycket på sitt Konsum- eller ICA-konto och där ta ut de kontanter som man fortfarande inte kan fungera helt utan.

3 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Ortens andra bank kommer inte att sluta med kontanter, enligt vad jag läst. ”Tvärtom” hade någon centralt placerad tjänsteman sagt, vad det nu betyder. Risken är väl bara att det blir väldigt trångt på den banken kontor då de verkar okrångligare och mer banklika än en del konkurrenter.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Jan Nilsson (2012-02-27 07:17)
    Att det skall vara så svårt att byta bank! En trevlig och hjälpsam personal betyder mer för mig än tillhandahållandet av kontanter. En sådan personal har man kanske även på den andra banken kan jag dock tänka mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.