Godemansdilemma

Jag är god man och förvaltare för några personer. När nu Swedbank i Vännäs slutar med sin hantering av kontanter, kompliceras mitt arbete en aning.

Den enda gång jag hanterar kontanter för mina huvudmän är när de får behov av påfyllning av "fickpengar". Det är också den enda gång som jag tar ut pengar från deras konton inne i banken. I stort sett alla av deras övriga utgifter betalar jag via internet baserat på den fakturor de får.

Alla mina huvudmän hade Swedbank som sin bank när jag fick dem och jag har hittills inte sett någon anledning att byta bank.

Från och med tisdagen den 17 april är jag hänvisad till Bankomaten, om jag behöver ta ut kontanter till mina huvudmän. Detta i sin tur betyder att jag måste skaffa bankkort åt dem, som dessutom ju kostar en slant. Själv måste jag sedan hålla reda på ett antal kort och deras lösenord. Jag kan visserligen ha samma lösenord på samtliga kort, men tänker av säkerhetsskäl inte ha det.

Enligt banken är anledningen till att kontanterna försvinner dels en säkerhetsfråga och dels en åtgärd för ge bättre och mer tid för service åt de bankkunder som trots allt kommer in på banken.

Nackdelarna för mig uppvägs till en del av jag ju inte kommer att behöva köa inne på banken, när jag vill göra ett uttag. Möjligen får jag i stället köa utomhus vid Bankomaten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.