Våfflor och bacon?

Något så väl skiljt åt i mathänseende som just våfflor och bacon är nog svårt att finna, men ändå finns det ett samband dem emellan för många.

Vid morgonfikat i dag bestämde vi oss för att som så många andra äta våfflor i morgon. "Har något bacon hemma?", blev då Peggys fråga.

"Vadå bacon?", blev förstås min motfråga.

Så vitt jag vet, är tillbehören till våfflor i detta land bara grädde och sylt. I USA, åtminstone i Peggys hemstat Michigan, är det i stället smör, lönnsirap och något salt som bacon.

Jag kommer definitivt att hålla mig till vispgrädde och sylt.

 

En kommentar

  1. Krister Klermalm

    Själv har jag ätit amerikanska pannkakor med lönnsirap och smör, så gott! Efteråt hos amerikanska familjen åt så utvecklades grundsmeten till menyer av variation av våfflor och pannkakor i alla dess formar som finns.
    Har aldrig prövat en våffeltårta av dessa två och bacon. Det blir mer matigare tårta, isåfall ska man kalla då våffeltårtan som en tårta då? Vad än det blir med svaret på det så blir det imorgon en våffeltårta på mitt vis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.