Bank utan pengar, forts…

Jag behöver alltså kontanter till min huvudman i min egenskap av god man. Det går inte utan vidare i Vännäs. Banken har inte längre kontanter.

Trots att jag som godman utan problem kunde ta ut pengar från min huvudmans konto tidigare inne på banken, kan jag inte göra det från samma konto men i Bankomaten.

Både Banken och överförmyndaren tillät mig göra det utan några som helst problem. Nu vill jag med samma dispositionsrätt till kontot göra det med ett bankkort. Men se då verkar det som om jag inte längre har någon dispositionsrätt till det.

Nu skall nämligen min huvudman först ge ge mig lov att beställa ett kort och sedan också använda det. Det skall göras på en särskilt blankett – "Avtal om bankkort". Eftersom jag redan har dispositionsrätt till kontot, skall jag alltså ge mig själv rätt att ta ut pengar med ett kort. Förr kunde jag ju göra det bara genom att fylla i en blankett "Uttag/insättning" och det UTAN särskilt tillstånd från huvunmannen.

För mig är detta obegripligt och tydligen är det det för Bankens jurister också, eftersom de behövt en hel vecka utan att kunna tala om för Banken hur den skall hanteran ärendet.

– Men var inte så besvärlig utan låt huvudmannen skriva under avtalet då, så att  Banken blir nöjd, kanske många tycker. Jag återkommer till detta med huvumannens underskrift.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.