Banken utan pengar

Jag har tidigare ondgjort mig över att Banken inte längre vill ha med kontanta pengar att göra. Nu har dagen kommit, när Banken vare sig betalar ut eller tar emot kontanter.

För mig som god man och förvaltare har det för banken fått en oväntad konsekvens. Bankens jurister vet inte hur man skall hantera en speciell fråga i sammanhanget. Jag återkommer till den.

F.n. administrerar jag 14 olika konton i Banken. På dessa konton finns närmare 7 miljoner kronor, varav en mindre del (tyvärr) finns på mina egna konton. Av mina huvudmäns konton disponerar jag bara en del, men är ändå ansvarig för att även de "spärrade" kontona ges bästa möjliga avkastning för min huvudmän.

Ibland behöver jag kontanter för att t.ex. kunna ge min huvudman fickpengar eller för att köpa något åt henne eller honom på en affär som inte fakturerar privatpersoner. Eftersom Banken inte längre har kontanter, hänvisas jag till Bankomaten utanför banken.

För att det skall vara möjligt att få ut kontanter där, behöver förstås huvudmannen ha ett bankkort, som jag kan använda.  Här ligger det problem, som Banken märkligt nog inte har förutsett och fastställt rutiner för.

Inlägget blir för långt för att förklara närmare, varför jag återkommer i nästa inlägg i samma fråga.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.