En övergående chock.

Nyss kom jag hem från en tripp till Vännäs. För obanlighetens (!) skull gick jag direkt till datorn, sedan de inköpta varorna var undanplockade.

Men när jag startat datorn, förblir skärmen länge svart. Sedan visas Windowsloggan och därefter händer inget mer. När jag stänger datorn och startar den igen, poppar ett fönster upp som säger något i stil med att Windwos inte går att starta.

Ett program går i gång som skall försöka reparera Windows. Efter flera minuter får jag beskeded att Windows INTE går att reparera!

Och jag som just nu har så himla mycket att göra just med datorn, tänkte jag, bl.a. skriva ett blogginlägg om den vänliga personalen på Dressman i Umeå. Jag började direkt fundera på att handlöst bege mig till Umeå och lämna in datorn igen men insåg samtidigt att jag inte skulle hinna få igen den före den 12 maj, då vi lämnar landet.

Kallsvetten bryter fram på pannan, min nervösa mage hör (!) av sig och hjärtat bultar i mitt bröst. Sammanbrottet är nära.

Men så upptäcker jag att min fristående hårddisk stod påslagen! Jag stänger datorn igen, slår av hårddisken och när jag sedan starta datorn igen beter den sig precis som vanligt. Lugnet och lyckan av att ha en fungerande dator har återvänt och kvällen är räddad.

 

3 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Inte bra för hälsan att få sådan där olika tecken på stressituation. Men jag förstår reaktionen. Men så känns det sen så mycket bättre när det ändå ordnade sig. Förstår att du i det ögonblicket funderade på den inköpta paddan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.